دکتر اسفیدانی:

بدون برندینگ، صنعت ساختمان رشد نمی کند

دکتر محمد رحیم اسفیدانی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در نشست هم اندیشی آپان که با موضوع «برندسازی در صنعت ساختمان» گفت: «فرآیند برندینگ در صنعت ساختمان، یک ضرورت برای توسعه و پیشرفت این صنعت تلقی می شود و می تواند همانند یک قطب نما و راهنما، روند انتخاب مصرف کننده را هدایت کرده و او را کمک می کند که در خصوص کیفیت و قیمت ساختمان مورد نظرش، قضاوتی روشن تر داسته باشد. از این جهت برندسازی در این صنعت، تأثیری مستقیم بر پیشبرد اهداف فروش و تصمیم گیری در خرید دارد.»

وی افزود: «در ساختمان های دارای کاربرد کسب و کاری مانند تجاری ها و اداری ها، برندینگ تأثیراتی مضاعف بر روی رونق کسب و کار دارد، زیرا از یک طرف هم می تواند ارزش معاملاتی ملک را بهبود دهد و هم قادر است در ایجاد پاخور کمک کشایان توجهی کند.»

دکتر اسفیدانی با تأکید بر بلند مدت بودن فرآیند برندسازی در صنعت ساختمان؛ گفت: «این عملیات همزمان با مراحل ابتدایی ساخت آغاز می شود و تا مراحل پس از راه اندازی و مدیریت بهره برداری هم ادامه می یابد. از این جهت اثرات و تبعات مطلوب برند سازی در بازه های زمانی بلند قابل لمس می باشد.»

اسفیدانی با اشاره به نگرش فعالان صنعت ساختمان در خصوص برند سازی تصریح کرد: «مهمترین مشکل در حوزه برند سازی در صنعت ساختمان این است که فعالان این صنعت، هنوز کسب و کار را صرفاً منوط به مدیریت ساخت می دانند و عملاً به اهداف کوتاه مدت توجه نمی کنند. به بیان دیگر، قاعده بساز و بفروشی هنوز وجه قالب دیدگاه این فعالان است. از این رو، به مقوله هایی چون مدیریت برند و خلق برند که رویکردی بلندمدت دارد، توجه کافی اعمال نمی شود. این درحالی است تجارب نشان داده که پایداری کسب و کارها با خلق و مدیریت برند رابطه مستقیم دارد.»

لازم به ذکر است این هم اندیشی در تاریخ اول دی ماه 1400 برگزار شد.